Sådan sikrer du dit website

Hvis du ejer et website er du garanteret ikke interesseret i, at udefrakommende af bagveje får adgang til din hjemmeside. Især ikke hvis du driver forretning igennem hjemmesiden. Her får du 4 tips til, hvordan du sikrer dit website mod hackerangreb.

Brug stærke passwords

Det er et yderst basalt tip, I know, men der er faktisk overraskende mange som ikke tager det til efterretning. Vi har ved flere lejligheder oplevet kunder med for svage passwords, hvor det for eksempel er deres hunds navn, eller "firmanavn1234", hvorfor vi har rådet disse kunder til at ændre deres passwords.

Det er for let en måde at give potentielle hackere adgang til dit website, ved at have svage passwords. undgå derfor at dette sker.

Opdater plugins jævnligt

Bruger du eksempelvis en platform som WordPress til din hjemmeside, benytter du dig med stor sandsynlighed også af plugins. Dette er der som sådan heller ikke noget galt i - så længe du husker at holde dem opdateret.

Når der kommer en ny opdatering af et plugin, kan det meget vel være fordi, der er blevet fundet en sårbarhed i den tidligere version. Derfor er det yderst vigtigt at opdatere plugins jævnligt.

Benyt  HTTPS

HTTPS står for Hyper Text Transfer Protocol Secure, men det er nu ikke så vigtigt. Det som du skal vide er at HTTPS er en sikrere forbindelse end HTTP. Det betyder at når du benytter dig af HTTPS er forbindelsen krypteret. Dermed kan udefrakommende ikke opsnappe personfølsomme data fra din hjemmeside.

HTTPS er yderst nødvendigt hvis du driver en webshop, da du ellers ikke vil kunne tage i mod betalingsoplysninger eller i det hele taget personlige oplysninger. Uanset om du har en webshop eller ej, anbefaler vi at benytte HTTPS.

Lav backups

Skulle du være så uheldig, at det lykkedes en hacker at komme gennem dit sikkerhedsnet, så er det en god ide løbende at lave backups. Det gør nemlig at du kan gendanne din hjemmeside fra en tidligere version, hvis uheldet er ude.

Benytter du WordPress kan du finde adskillige plugins som kan automatisere backups.

Følger du de 4 ovenstående tips, er du godt stillet og du bør ikke få problemer med hackere. Artiklen er udarbejdet af AW Media.