Finansguide til økonomien

Online lån

En i verden, der stadig bliver mere og mere digital er der også flere af vores oplysninger, der er tilgængelige online. Det bringer fra tid til anden debat i medierne; for hvor går grænsen for, hvilke oplysninger, der kan tilgås? Online lån er steget markant i popularitet gennem de seneste fem år, men er låneformen virkelig ligeså sikker som at gå ned i banken?

Hvordan fungerer online lån?

Online lån fungerer i praksis ved, at hele ansøgningsprocessen foregår online, hvorefter du får svar på din ansøgning inden for få minutter. Du underskriver med NemID, hvilket betyder, at du ikke stiller sikkerhed for lånet på samme måde som i banken. Faktisk er de fleste lånudbyderes eneste krav, at du ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret.

Det er derfor nemmere at låne penge end nogensinde før, men samtidig er det også risikabelt. Ikke fordi at selve processen er mindre sikker, men fordi det er din egen dømmekraft, der afgør hvor vidt du skal optage lån eller ej. Selve låneprocessen er rent faktisk ligeså sikker som at låne i banken takket være en SSL-certificering, der anvendes af langt de fleste lånudbydere. I praksis betyder en sådan, at uautoriserede tredjeparter aldrig får mulighed for at se eller manipulere dine personlige oplysninger.

Således fungerer online lån som en hurtig, effektiv og nem finansieringsløsning, hvis du står og mangler de sidste penge en enkelt måned. Det er en måde, hvorpå du kan få en omkostning ud af verden og dernæst planlægge, hvordan du reelt ønsker at finansiere den. Finansieringen sker mest oplagt med næste månedsløn.

Bankerne bliver i stigende grad digitale

Som alt andet, bliver bankerne i stigende grad digitaliseret, hvilket vil sige, at de tilsvarende bevæger sig i samme retning som online lån. Og hvis bankerne kan sikre dig identitetssikring ved onlineageren, så kan lånudbydere også. Der er derfor ingen grund til at vælge online lån fra, fordi du er nervøs for det sikkerhedsmæssige aspekt.

Øget digitalisering i samfundet kræver strengere krav, som naturligvis imødekommes af de virksomheder, der ligger inde med personfølsomme oplysninger. Det være sig banker, lånudbydere, e-boks mv.. Søger du forbrugslån, er der derfor mange andre oplagte muligheder end at gå i banken.

Eksempelvis kan du hos Lånio.DK låne op til 4.000 kr. gratis ved første lån, såfremt du er fyldt 23 år. Med en løbetid op til 30 dage, er det oplagt at tilbagebetale lånet med næste månedsløn. Det er hurtigt, nemt og ligeså sikkert som i banken!