Fem måder at bruge træflis på

Find salg af træflis online

Træflis har en masse fantastiske anvendelsesmuligheder og bliver derfor ofte kaldt det organiske guld. Det er derfor ikke så underligt, at salg af træflis er stigende i Danmark. Men hvad bruger danskerne træflis til? Herunder finder du fem hyppige måder at benytte træflis på.

1. Jorddække

Dette er et gammelt trick – men det er klassisk. Træflis har to vigtige formål: Det hjælper dine planter med at holde på vand og på varme. Desuden hæmmer det væksten af ​​ukrudt i havebunden, hvilket gør det lettere for dig at vedligeholde din have. Spred et lag med træflis om foråret for at få det ønskede område til at se rent og pænt ud – og gentag om efteråret for at beskytte dine planter mod frost og sne.

Vær opmærksom på, at det kan være en god idé at tilføje gødning omkring planterne i forbindelse med brugen af træflis, og sørg for at fjerne gammelt jorddække eller at vende det, før du lægger et nyt lag træflis ovenpå, så dine planter ikke bliver begravet i gammelt træflis.

2. Kompostmateriale

Træflis indeholder meget kulstof og det er godt til opbygge jorden til planter. Du forbedrer jordens tilstand ved blot at bruge træflisen som jorddække – men du kan også tilføje træflis til din kompost som et kulstoflag. Det vil hjælpe med at nedbryde og berige kompostjorden, hvilket gør den meget mere nærende for planterne.

3. Brændstof

Ligesom andre træmaterialer kan træflis bruges som brænde, og det er især nyttigt som ildstarter til små, kontrollerede brande og bål. Det er også ideelt til biogasreaktorer, som – ud over at producere varme – også kan bruges til at fyre motorer op med.

4. Havestier

En anden populær måde at bruge træflis på er til havestier. Før du begynder at lægge træflisen, bør du først klargøre området, hvor stien skal ligge ved at lægge en ukrudtsbarriere – typisk et vandtæt dække. Dette vil øge stiens levetid.

Før du vælger træflis som materiale til din havesti, bør du dog være opmærksom på, at kørestolsbrugere og andre personer med nedsat bevægelighed kan have problemer med at komme rundt i denne type terræn.

5. Gulvbelægning til legepladsen

Træflis er et naturligt alternativ til gummifliser som underlag til legepladsen. De giver en blød overflade, som børnene trygt kan falde på uden at påtage sig alvorlige skader. Selvom træflis er et relativt sikkert underlag at lege på, bør du stadig sørge for at tjekke legeområdet regelmæssigt og vedligeholde det for at reducere risikoen for skader.